FORMASYON NEDİR ? FORMASYON KALKIYORMU ?
Öğretmenlik bölümlerine gelen 240.000 barajından sonra akıllara formasyon ile ilgili çeşitli sorular geliyor. Formasyon kalkacak mı?
Öğretmenlik bölümlerine gelen 800.000 barajından sonra akıllara formasyon ile ilgili çeşitli sorular geliyor. Formasyon kalkacak mı ?
GÜNCELLEME : Cumhurbaşkanın açıklamasının ardından herkesin cevap aradığı bir soru var. Formasyon kalkacak mı ? Açıklamaya göre formasyon kalkmıyor. Sadece verilme şekli değişiyor. Daha önce YÖK tarafından sertifika programı olarak verilen Pedagojik formasyon bundan sonra MEB tarafından verilmeye devam edecek. Konu ile ilgili net bilgileri zaman geçtikçe öğreneceğiz. Şuan için net olan cevap FORMASYON kalkmıyor sadece veriliş şekli değişecek.Başkanın formasyon hakkında ki açıklaması şu şekildedir:
Formasyon başvuru şartlarında genel olarak trnaskiript ortalamasına bakılıyor. Üniversiteler kontenjan verirken öncelikle kendi öğrencilerine öncelik verebiliyor. Örneğin bir üniversite 1000 kişiye formasyon verecekse bunun 750sini kendi öğrencilerine veya mezunlarına verebiliyor. Tabi bu oran her üniversitede farklı olabiliyor.
Şuan için formasyonun kalkmasına yönelik bir çalışma yok. Üstelik birçok üniversite şuan halihazırda formasyon veriyor. Ayrıca açıklanan formasyon duyurularını sitemizden takip edebilirsiniz.
PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?
Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için alması gereken bir programdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında bu Pedagojik Formasyon eğitimi alarak yapabilirler. Bu programda öğrencilere; Eğitim Bilimine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Eğitim Psikolojisi, Özel Öğretim Yöntemleri, Öğretmenlik Uygulaması, Öğretmenlik Meslek Etiği, Eğitim Tarihi, Eğitimde Program Geliştirme, Eğitim Sosyolojisi, Eğitim Felsefesi, Rehberlik, Bilgisayar Destekli Öğretim, Özel Eğitim, Karakter ve Değerler Eğitimi, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Eğitimde Eylem Araştırması, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Türk Eğitim Tarihi, Bireyselleştirilmiş Öğretim, Yaşam Boyu Öğrenme, Gelişim Psikolojisi dersleri verilir.