BESYO PARKURU 2024

ÖMER ÖZEN

Yayın Tarihi

15 Tem 2024

BESYO PARKURU 2024. Başlangıç: Aday fotoselin 1 metre gerisindeki alan içinde yüksek çıkış pozisyonu alır ve çıkış yapar. 1.İstasyon: Aday 4 adet step tahtasının üzerinden sıçrayarak geçer. Step tahtalarının üstüne basmak hata sayılır. Bu durumda adayın geri dönerek step tahtasının üzerinden tekrar sıçraması gerekir. Step tahtalarına takılarak düşülmesi durumunda takıldığı step tahtasını düzeltir ve üzerinden sıçrayarak teste devam eder.

BESYO PARKURU 2024

Başlangıç:  Aday fotoselin 1 metre gerisindeki alan içinde yüksek çıkış pozisyonu alır ve çıkış yapar.

1.İstasyon: 
Aday 4 adet step tahtasının üzerinden sıçrayarak geçer. Step tahtalarının üstüne basmak hata sayılır. Bu durumda adayın geri dönerek step tahtasının üzerinden tekrar sıçraması gerekir. Step tahtalarına takılarak düşülmesi durumunda takıldığı step tahtasını düzeltir ve üzerinden sıçrayarak teste devam eder.

2. İstasyon:
Aday görseldeki yön işaretlerini takip ederek huniler arasında slalom yapar. Huninin etrafından dönmeyen aday hata yapmış sayılır ve hata yaptığı yere dönerek tekrar hareketi tamamlayarak teste devam etmesi gerekir. Slalom sırasında konileri deviren ya da yerini değiştiren aday kendisi düzeltir ve hata yaptığı yerde hareketi tekrarlayarak devam eder.

3. istasyon:
Aday kasanın içinde bulunan 3 adet 3 kilodan oluşan sağlık toplarını birer birer diğer kasaya aktarır ve bitiş fotoseline doğru koşar. Topun kasadan çıkması durumunda geri dönerek kasaya bırakması gerekir.

Bitiriş:
Aday bitiriş fotoselinden ayakta geçerek parkuru tamamladığında derecesi ölçülerek ekranda gösterir. Adayın geçiş hatasından ötürü fotoselin durmaması halinde yeni bir hak verilmez.


No more pages